Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2022 15:18 - ПЪРВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА ФИЛИБЕЛИИ НА ГОДИНАТА
Автор: 3nai Категория: Регионални   
Прочетен: 1504 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Започнаха номинациите за най-престижното звание под тепетата "Филибелия на годината"
 В първото опредаване бяха номинирани: дядо Владо Тодоров, доайен на телевизизонната аудитория, шофьор в миналото, разказал стотици стари истории за града и пловдивчани.

Още един ветеран бе предложен – 91 годишният Димитър Деспотов, който до преди две години беше водещ на една поредица, разкриваща неизвестни или малко известни страници от българската история.
Доста зрители отчетоха дейността на Манол Пейков в помощ на украинските бежанци и дадоха своя глас за него.

Интересно  предложение направи Георги Пашев. Ето какво ни написа той:

"Достойните да носят тази награда, а именно Филибелия на годината, са или вече мъртви или вече са удостоени с нея. Така и не се сещам за някой друг. Това е сигурен белег, че Пловдив е все по-опростачен с годините и неговите истински носители на културата и духа на града, все повече намаляват и все повече ни наляга ужасен провинциализъм и посредственост.  

Това ме принуждава, вместо да търся конкретна личност, да предложа за Филибелия на годината обобщен образ, а именно колективно всички жители на Аджисан маала. Повечето от тях говорят на турски език, но използват и типично Филибе думи като густо. Причината е, че те успешно се интегрираха в обществото и станаха културни, парично задоволени, духовно извисени хора в обществото ни. Хора, които имат стремеж към красивото, помагат ти в нужда, живеят задружно, празнуват заедно празниците си, канят и такива като мен на тях. Човечни хора, умерени и с гордост да кажа - мои съседи, понеже живея наблизо."

 
Имаше още една колетивна номинация – на пловдивските "джендъри", което даде повод за спомени – на първо място за Ванчо Педераста. Това между другото.

Анонимен зрител пък предложи себе си – уверен, че неговите борби за справедливост в града и особено в градския транспорт, са познати на много хора.

 В категорията "Водещи в ПОТВ" дасега са номинирани Георги Пашев, Йончо Божанов, Ангел Грънчаров и Ивайло Червенков.

В категорията "посмъртно" дотук имаме две имена – на Фил Филипов и Любен Воденичаров.

Номинациите продължават.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 3nai
Категория: Регионални
Прочетен: 5253236
Постинги: 475
Коментари: 1334
Гласове: 1124
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930