Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2015 23:11 - ПРЕДИ ПЪТУВАНЕТО МИ ПО РЕКА АРДА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2151 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 20.06.2015 22:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   ПЪРВАТА  ПОЛОВИНА  НА  ЛЕТО  ГОСПОДНЕ  2015 

     Въпреки ограниченото ми през това лято време изпълних плановете си до сега изцяло. Извърших три много сериозни пътувания, които обхванаха планините Руй, Слишовска, Въртоп /Църковна/, Кървав Камик, Милевец, Бясна Кобила, както и всичките водопади на Западния Балкан, които там биват наричани скоци, интересните скали като Трите чуки, Трите кукли, Дупевица и много други. Не посещавам тези планини за първи път. Сторих сега това, защото има планини, които ме привличат, те са силни места за мен, така ги чувствам. От тези, които посетих през лятото в списъка са Руй, красавицата Бясна Кобила и Западния Балкан. Исках да направя снимки из тях, които да публикувам в блога си и сторих това. Качеството на снимките зависи от много фактори – не трябва да е много топло, слънцето трябва да има определен ъгъл към обекта и много други. Вече имам снимки от осемте водопада на Западния Балкан – Хайдушкия скок /Копрен/, Ланжиновия скок, Дуршиния скок, Големия скок, Чипровския скок, Сенокоския скок, Тупавишкия скок и Хайдушките скоци  /Берковица/. Тези водопади имат нещо общо - до всичките достига стратегически римски път /?!??!?/. Имам снимки и на известната скала Дупевица, наподобяващаа жена, застанала на лакти и колена, с опрян корем в тревата и навирено дупе. Дупето й сочи към село Дива Слатина.

    Емоционалните моменти бяха много – едно изгубване в планината Въртоп, изкачването на връх Църноок от към долината на с. Тлъмино. От селото се вижда черното око, но този път то бе с бяла зеница, една преспа в центъра му. Друг емоционален момент бе достигането ми по нощите на един фургон под Дупевица, благодарение на който излязох от ужасно трудна ситуация през 1991 г. Заблуден в тази най-опасна част на Балкана заради избягването ми на среща със сръбските граничари попаднах тук преуморен и без капка вода. Намерих и извор, разсъждавайки логично – не може тук да има фургон на войниците и да няма извор.  Като стана светло на другия ден осъзнах с какво съм се разминал. Благодаря на Господа, винаги ме е пазел!

   Още един емоционален момент имах, стъпил на вр. Вражата глава. Накъдето и да се оглеждах – ридът Понор, ридът Пъклещица, Трите чуки, Трите кукли, веригата на Копрен, кръстовището от поне пет римски пътища, което достига седловината под върха, Миджур - всичко ми е познато, близко скъпо, но в този момент в главата ми премина мисълта, че едва ли някога ще бъда отново тук и се натъжих. Аз съм вече на 71, все още ходя по 40 км. на ден, но не знам до кога ще е така. Други туристи тук не мога да доведа, защотто маршрутите са много дълги, а и отдалечеността от София е голяма. Същите мисли пренесох към Бясната Кобила, към западната част на Руй. Не е ли това мое пътуване по тези места Божий подарък за мен и сбогуване с този край?

    Аз наистина имам проблем къде още по планините на България да ходя, защото съм бил почти навсякъде по тях. Планините по Западните покрайнини заемаха основно място в плановете ми последните 8 години, по тях изминах над 3000 км. Но ето, свършиха и те. Какво ми остава още, питам се аз и сам си отговарям – още малко от Източни Родопи на изток от изворите на Арда и Върбица, където има много тракийски култови паметници. Не всичките съм посетил, остават ми покрай Маджарово.

    По време на последните ми три пътувания замислих три много сериозни неща за региони на страната, които сега няма да кажа. Първо ще напиша за тях, после ще опиша десетки маршрути из планините, които посетих това лято отново и ще публикувам много снимки Те са ми над 1000 и всичките са интересни.

    Ще пиша и за разговорите ми с местни хора, българи, радващи се, че при тях е отишъл българин от България и за разговорите ми със сръбски и македонски комунисти. Ужасяващи неща ще напиша, дано да не се сбъднат плановете на тези изроди за военен съюз с Путин, към който да се включи и Гърция като я изгонят от ЕС, да се дестабилизира след това България, да я изгонят и нея от ЕС и да бъде възстановен в нея комунизма.  Ще напиша и за срещите ми с доносниците на полицията от двете страни на границата, корумпетата, забогатяли от този „бизнес” по време на югоембаргото, преди и след него. На границите винаги върви някаква далавера, сега тя е с бежанците. Дълбоко съм засегнат от българите-предатели в Западните покрайнини, разработени от УДБА да работят срещу българите, заточеници в имотите си извън страната им. Веднага ги познавах по начина, по който искат да поведат разговор с мен, по темите, които засягаха и по това, че всички говореха едно и също – от към нашата страна, че Америка води линия, чрез която да ни унищожи и че Путин ще ни спаси, от другата страна – че заради Южен поток първата ракета, която ще бъде изстреляна от Путин ще е срещу нас. И после, като премине радиацията Сърбия и Гърция ще си поделят територията ни.

   Предатели, продали се да работят срещу етноса си, срещу страната си, маркститовци, маркспутинци, тролове. Но такива пред мен не вървят. Вървят в социалните мрежи, където троловете са новото оръжие на Путин срещу свободните хора, неговите хибридни войници. Там те нямат име, имат много никове, пишат за пари и по заказ от Центъра.

   След седмица заминавам за Америка за дълго, надявам се тогава да прекратя блоговата си отпуска. А сега, за няколко часа си я прекратих, за да предупредя с този постинг неразумните и иродите, пишещи в социалните мрежи да бъдат внимателни с троловете, които им проникват от всички възможни места без те да се усетят. За да стане осъзнаването факт нужен е житейски опит - да можеш да различаваш доброто от злото. Ще поместя и един ребус – в списъка със 43 броя социалномрежови труженици, преброени по глави, има 11 тролове. За подвеждане съм поместил и фалшиви тролове, и кимченунове и маркспутинки и откровени примати. Един такъв стана световноизвестен, той сега воюва за Путин в Украйна. И той няма име, наричат го Моторолата, на името на мобилния му телефон. Изпълнява точно длъжността на Анна Пулеметчицата от времето на Дзерджински, но с пулемет Дектерев. Ето как изглежда изродът:

 image

 Убил съм повече укробандерофашисти, отколкото звезди има по небето!!!

    Толкоз интелигентни са и воюващите в социалните мрежи, които както Моторолата  са войници на същия началник, но хибридни, с чин тролове.

ОТНОВО ЗА ТРОЛОВЕТЕ, КОИТО ПРИМАТИЗИРАТ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ          

     По времето на принудилния си блогов отпуск, далеч от лаптопа си и злите хора в Блог. бг понякога се размислям за бъдещето на това интернетпространство. Истината е, че го яхнаха тролове и вече ме е гнъс дори да отворя блога, защото първо лъсват фалшивите им никове и образите на мястото на снимката, където обикновено има някакъв изрод, взет от приказките, от легендите, подхождащ на черните им души, не познали човешка любов.  Имам приятели в Германия, които също се оплакват от тролове, проиникващи навсякъде в интернетпространството, включително и където те изобщо не вървят – в социалните мрежи на по-съвършенните и свободни хора, притежаващи интелект, талант, ум и познания в различни области, притежаващи благородство. Германците обаче имат различна тактика спрямо тези изроди от нас – те въобще не отварят писанията на тези изяваващи се в социаните мрежи платенни политпроститути. Това не означава, че проституирванията им секват, но все е нещо - бронебойни патрони за троловете за сега няма открити.

      Социалните мрежи не се различават много от статуквото в страната. В момента страната се управлява от задкулисието, което някога наричахме мафия. Същото това задкулисие сега превзема по теми и раздели и социалните мрежи. Няма как да не стане това и спрямо Блог. бг, след като творците не осъзнаха този процес и бяха включени в него. Има фрапиращи случаи: Творец с голям талант с „подкрепници” агенти, дори не оперативни работници.  

      Троловете, които някога наричахме социалномрежови проститути срещу заплащане от някоя приматска страна с режим „Маймуни с ракети” и измислени „ценности”, управлявана от диктатор, превърнал страната си в трън в очите на света, по заказ от Центъра, следват определена линия от която биха се отклонили, но заедно с линията. Тази линия цели да принизи постиженията на по-умните в страната, защото тя трябва да толериира приматите, да осмива творбите на творците и да пречупва вдъхновението им, да примитивизира мисленето и живота на хората, да промие мозъците им като унищожи ценностната им система с вирус, какъвто е този на Маркс и така да ги заформи в неверници. Твърде малко ще се различават тези хора от бозайниците, появили се преди милиони години и възможните връзки с окръжаващите ги страни стават невъзможни. Остава им бащицата, великият кърмчия или друг изрод.  Това е мечтата на великите кърмчии на страните-идиоти - да превърнат хората в страната си в идиоти като тях и така да могат да ги управляват, по-точно е да се каже да ги манипулират. Този процес на приматизация /и у нас!/ печели битките с интелигентните хора на много и различни фронтове, но най-важният остава масовата култура на обществото, като най-пострадавши са подрастващите, които не си помислюват, че ги лъжат с цел да ги направят немислещи роботи. Простащината, чалгата – тя вече присъства навсякъде като бит и като мислене, вече не е само в циганските квартали.

     Тролуспехите в това отнощение са много големи. Давам пример с Блог. бг, където творците от първа страница просто вече ги няма. С тъга си спомням за поет и поетеса от първата страница, написали общо стихотворение - всеки дал максимума от себе си, а стихотворението -  красота, музика, премъдрост. Като кукувичета в чуждо гнездо троловете с имена неизвестни, с ликове неизвестни, изхвърлиха от гнездото творците  и заеха тяхната ниша като хибридни войници на задкулисието. Времената са други, днес не върви да застреляш първенците, както сториха комунистите след Деветото. На старо място ний стоим но времена дойдоха нови – вместо да се убиват първенците, нека този процес засегне само талантите им. И избуяха троловете, аз ги наричах нибелунги, сега ги наричам мотороли а името на трола лекокартечар на Путин в Украйна. Писаното от троловете, сравнено с това от творците преди няколко години се различава както музиката на Кондю от тази на Бах. Приматизацията напредва, видно от този факт, а какво ще стане след години не смея да мисля. Това е ценностната система на децата днес, усвоена от родителите им, училището, улицата, медиите. Днес колкото повече някой прилича на изрод, толкоз повече го уважават и по-популярен става той, децата започват да му подражават. Има един такъв в парламента, прилича на дялан с брадва, в момента му забравих името. При последния парламентарин контрол кантарът едвам не се строшил. Колкото по-голяма е и простащината в „свободната” преса, толкоз по-продавана и четена е тя. Тази спирала на падение вече няма как да спре…  

    Троловете си имат троллидери, които им спускат задачите, а самите тролове са два вида. Правя сравнение с чалгата, която има два етажа  – чалгаджиите, които пишат чалга и живеят от тази простотия и чалгарчета, които са нейните подкрепници и консуматори. Точно такова е разделението и сред троловете в социалните мрежи. И заплащането им е различно, особено ако освен съветски език  троловете поназнайват и някой друг, напр. американски.

    Тази тенденция не е амо в Блог- бг, тя е в  ход в цялата страна. Посещавайки непознатите български планини, в които все още живеят хора, намиращи се от двете страни на границата - в най-запуснатите части на страните, аз попадам на „тролове”. Щом и там ги има, къде ли ги няма, питам се аз. Винаги по границите е имало сътрудници на полицията и на ДС. Днес тези хора са останали без допълнителната част от поминъка си се разпознават по професионалните си увреждания и специалистът веднага ги разпознава със същата лекота както една жена дали е неразположена или пък в овулация. Попадайки на „тролове” по време на пътуванията си, аз ги млъквам за секунди. За това причина е непосредственият контакт, който е нещо много важно срещу измамника. В социалните мрежи обаче това няма как да стане, там троловете действат както телефонните измамници, още повече, че те имат по няколко ника. Ако човек е достатъчно логичен и музикален, той може да ги гепне лесно, но да се занимава човек с тролъри или троладжии е неблагодарна работа – влизайки дори в индиректен контакт с тях той ще се почувства виртуално наексременитаран само след поглеждането на заглавието на поредната им поръчкова простотия. Аз съм попадал на „тролове” извън социалните мрежи в Сърбия и в Македония. Всичките те са разработени от един Център и говорят стандартни неща, в постингите си за Трънско ще пиша и на тази тема. Не трудно да се определи и дали „троловете” от двете страни на границата имат общ Център. Аз обаче съм убеден в това и мога да го напиша с увереност: Да!!! В следващите ми постинги за Трънско ще напиша и мотивите си.

     Към заразените с вируса на Маркс се отнасям с жалост, към носещите този вирус и стремящи се да заразят с него следващото поколение се отнасям като към престъпници. Не всички тролове обаче са заразени с този вирус, някои проституират на тази тема за пари. По малко или по повече за пари проституират жриците от Околовръстното, проституира се по темата за битовите кражби, която предизвика масово преселение в страната след 1989 г. от селата в градовете, проституира се с изсичането на горите, което промени климата й, с обезскрапяването й. Проституират с бъдещето на страната цели партии, наричащи се борци за права или националисти, явяващи се по този начин троянски кон на страните-идиоти у нас. Тези  хора са троладжии, работещи по заказ от Центъра, но те имат и много подкрепници, инструктирвани в изявите им от троллиделите на по места.

    Нека си припомним една билейска история за предател, който взе тридесет сребърника, после се разкая и отиде да ги връща. Изгониха го, такъв е бил договорът. Такъв ще е края и на тези тролове, с които в живота не е трудно да се справиш, докато внедрилите се в социалните мрежи много трудно ще бъдат премахнати от тях. Те са организирани, заплаща им се.

    Освен платени тролове-многониковци има и една друга категория социалномрежови активисти, които нищо не могат да правят в живота и точно по този начин - с правенето на нищо – намират „реализация” в социалните мрежи.

    Отправям критика към творците, които допускат тролове да коментират техни творби. Тези коментарии са изготвени някъде по-високо и се премерени и целенасочени. Още по-лошо е когато ттворец влезе в писмовни сношения с трол. Липсата на опит на творците в живота доведе до ситуацията, те днес да не публикуват в Блог. бг. Стигна се до едно положение на творците в социалните мрежи, при което аз уподобявам твореца на едно столетно могъщо дърво, останало под смъртната прегръдка на павоя. Красивото дърво, лишено от светлината си, ще заприлича на поет, останал без вдъхновението си, ще се задуши, павоят ще доизпие последните му сокове и то ще умре. А павоят – той ще се прехвърли на съседното дърво. И ще засмуче неговата сила.

 

     Аз няма да спра да публикувам в Блог. бг, него избрах за моя социална мрежа. Имам още да описвам от България, а сега съм замислил три много сериозни писания за регионите, които посетих в първата част на пътуването ми през това лято. Не за тролърите пиша, а за тези, които ще дойдат след мен, може би някога връзката с природата да бъде възстановена. А местата, които описвам вероятно ги познават още един-двама, не повече.

    Ще престана да чета всички пишещи в това пространство, които в някаква степен извършват социални или орални контакти с тролове. Какъв творец може да бъде този, който има подкрепници тролове, който не осъзнава тази връзка или пък е заразен с вируса на Маркс? Такъв творец никога няма да бъде свободен човек, а нещастен, отдаден на магия, зависим от лошите хора, чиято цел е да го манипулират.

 

     По специална програма извадих от социалните мрежи един списък, в който има 11 трола. Към всеки от тях има мотиви, които програмата ми представя и най-важните им „творби”. Който може, да ги различи. Един от тях има максималния брой звездички, 11. Двама от тези тролове са троладжии. Интересното е, че в списъка има и една дама с 11 звезди, но програмата ми ме предупреждава, че този ник е фалшив или дамата в началото на тръбите й към матката има тестеси вместо яйчници. Влизайки в постингите й, мига надпис: Внимание, измама!

    Списъкат отново е подреден по възходящ ред, като най-горните са най-умни или интелигентни. Първите пет са почти с еднакъв коефицент и всеки път като ги вадя най-първият ще е различен, но последният в списъка няма никакви щансове да мръдне и микрон нагоре.

    Списъкът е доста дълъг, разкриването на троловете между тях ще е трудно. Интересен е и едни друг факт:

     При специалното ми запитване за един подозиран като трол от мен, програмата го изхвърли без нито една звезда. А не мога да не й вярвам.

Ето го и списъкът-тест за разпознаване на тролове:

bubolina111

zaw12929

vencivaleri1951
dolce
1997
ok3223
chavdar01
nagodi62
freeoldmen
theeconomist
lyubomircholakov
vdp
kostadin
blackpredator

rumen221

rustam

ponicka

gindev

joysii

psixiater

apostapostoloff

pol4i

kretenka

rosatta

nikyniky

selskamutra

www.mnogogolemkur.bg

eveal

nivela

shao22

trubadur

ankavesnika

pin

pin1

stela55

allyally

zlatko1

totkata1

totkata2

totkata3

totkdta4

lydislydis

kushel






Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189745
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031