Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2008 19:39 - Тръгваме по улица " Отец Паисий "
Автор: 3nai Категория: Регионални   
Прочетен: 35502 Коментари: 46 Гласове:
0

Последна промяна: 14.08.2008 19:41


                                         

          Евг. Тодоров: Тази вечер извън сценария с д-р Анастасов ще говорим за онези времена, когато пушеха единствено циганките. Започваме от началото на ул. "Отец Паисий" към разклона с ул. "Гурко". Поводът е сградата на бивщия Окръжен Тубдиспансер, който се е намирал на това място до 62-ра година. Д-р Анастасов е написал и историята на болниците, диспансерите и за хората, които се бореха с туберкулозата. И тук си спомням една малко смешна история с д-р Дурев, който си говорил  на диалект и когато преглеждал един милиционер, който бил малко височък - му казал да кукне тоест да клекне малко, а милиционерът отговорил: "Ку-ку". И един от хората, за които си спомням и е работил в този диспансер е бай Атанас от народната власт.

         Д-р Анастасов: Помня бай Атанас вечно усмихнат, с шкембенце и много духовит. Сигурно е било някъде около 52-ра година. Тогава имаше избори за Народно събрание. В Белово правят някакъв пионерски лагер и бай Атанас като домакин на лагера отива в местната кръчма, сяда на една маса и се запознава с някакъв човек. И озни го пита какъв е, що е, а нашият казва: " Аз съм бай Атанас от старата власт ". Оня се изплашил и се оказало, че това е Пецо Пергена, кандидат за народен представител и бивш партизанин.

         Евг. Тодоров: Аз също много добре си го спомням и след като вече си беше изпатил и от старата, и от новата власт, говореше, че всъщност всяка власт е народна. Дори разказваха как след като се пенсионирал отишъл да продава лимонада и семки на Юндола. Една вечер след като се почерпили с управителя на курорта, бай Атанас започнал да го убеждава да спрат водата за няколко дена, за да си продаде лимонадата.

         Д-р Анастасов: Спомням си и д-р Керкеняков.Беше голям привърженик на "Спартак" и член на ръководството. Слави Ненов също беше колоритна личност. В диспансера работеше и д-р Бояджиев. Заклет ерген и много добър специалист по костно-ставна туберкулоза. Много интересна личност беше и д-р Общински. Живееше горе, над Тунела. Един ден празнуваме у тях Трифон Зарезан. Естествено на двора. А там, на едни конци висяха закачени обелени яйца и парченца луканка. Двете му дъщери накипрени с престилки носят курбана, а отсреща на стената написано с големи букви: "Тук се пикае!". В диспансера на бюрото му винаги стоеше една котка на име Дора. Майка му се казваше Дора, жена му също беше Дора. Идва един ден при него някакъв циганин и иска бележка за отделна стая, тъй като не му приемали молбата. Общински му я написва и след това хваща лапичката на котката, притиска я в тампона с мастилото, след което удря котешкия печат. После за благодарност ония му донесли шише ракия, но той отсякъл: "Не на мен, на котката ще донесете една мишка, защото тя оправи работата". А когато котката умря, на 40-ия ден от смъртта й, жената на Общински беше направила курабийки под формата на мишки - в памет на любимката Дора.
         Евг. Тодоров: Скоро ми припомниха една история свързана с моя баща, лека му пръст, който също беше лекар. Тогава, през онези години са се пишели доста доноси и помня как той почти непрекъснато пишеше отговори на различни доноси. Имало един фрапантен случай за един такъв донос, написан от неизвестен "доброжелател", че сестрите и докторките ходели без гащи и царял голям разврат. И тогава баща ми седнал и написал официален отговор, с който изяснявал случая, в смисъл че направили проверка и установили, че 38% ходят с кюлоти, 24% с бели гащи и еди колко си процента с цветни такива, от което било видно че хора без гащи няма.

         Зрител /Начев/: Къщата на Тубдиспансера беше на бай Тошо Спортиста и на неговият брат бай Коста, който работеше в магазина за продажба на велосипеди на ул. "Найден Геров". Срещ Диспансера живееше гинекологът д-р Янков. Мамин Кольо почти израсна във Вегетарианския ресторант, а след това ходеше в Стола на Съвета, който най-напред беше на Милицията, а след това когато преместиха диспансера, стана собственост на Поземлената комисия.

         Зрител /Живко/: Искам да кажа, че преди да стане Тубдиспансер, преди Девети, в тази къща имаше кабинет д-р Каишев, един от най-добрите ушни лекари в Пловдив.

         Зрител /Камен Мицев/: Аз съм внук на доктор Каишев. Ако покажете снимката, където се вижда сградата на Тубдиспансера, в лявата част се вижда една къща на "Гурко" 16 и това именно е къщата на доктор Каишев. Аз живея в нея. На втория етаж е живял дядо ми, а долу, в двете части е била приемната. Отзад е било стационар, но за съжаление дядо ми ако не се лъжа 44-та година почива и то от ушна болест. Това, което е лекувал цял живот. Доколкото знам не е бил в Тубдиспансера, а в отсрещната къща, която в момента е банка.

         Зрител /Иван/: Искам да поясня, че на мястото на бившето кино имаше една ниска къща, в която преди много години "хванаха" първия публичен дом в Пловдив. Това стана някъде около 62-ра година. Бяха  пуснали вече лагеристите от Белене и Ловеч. В къщата на доктор Каишев на първия етаж се беше самонастанил небезизвестният Шопов, шеф на 9-ти полк, чийто син Иван по-късно се самоуби с пистолет. Те живееха срещу къщата на гинеколога Янков, там където в момента е ресторант "Опера". По- надолу живееха двамата братя Дойчинови, майстори на български народни танци. На ъгъла срещу ЖП-бюрото откъм "Гурко", живееше доктор Лайферов, който по-късно "избяга" и беше известен в Щатите като Джордж Лайфер. Жена му беше библиоткарка във ВМИ - също лекарка. Той беше ортопед-травматолог по ръчна хирургия и изключителен специалист. Там живееше и Гошо Сербеза, както и най-красивата жена измежду гимнастичките Ани Грудова, която почина по време на раждане. Именно нейната фигура е в основата на тази скулптура, която в момента е долу при Бунарджика, под кортовете на "Кочо Цветаров".

         Зрител /бащата на Камен/ Къщата на "Гурко" 19, там където сега е банката не е била собственост на д-р Янков, а на г-н Говедаров. Докторът беше наемател. Г-н Говедаров беше възрастен човек, юрист, който до ранни зори пишеше своите мемоари. След като почина, се разнесе мълвата, че неговите мемоари са изчезнали, които явно не са били предназначени за хора с леви убеждения. През 30-те години фамилията Каишеви живее в същата къща под наем. Доктор Каишев още не е бил женен. Там се ражда и не дотам известния, но все пак популярен писател Любен Станев, сценарист на филмите "Мъже в командировка", "Цар и генерал", който е написал и около трийсет романа. Колкото до Каишеви, те са трима братя и една сестра. Тази сестра е майка на Любен Станев. Най-малкият брат е Асен Каишев, Богдан Каишев и Никола Каишев - тютюневият търговец. На ул."Отец Паисий" живееше д-р Кирил Николов известен с левите си убеждения и който навремето е помагал на някакви организации. Уличен е в подготовката на атентат и е бил осъден на смърт. Доктор Асен Каишев и брат му Никола Каишев стават негови поръчители и ходатайстват за него и благодарение на тях д-р Николов остава жив. Това съм го чул лично от съпругата му Катя.

         Зрител /Тодор Тодоров/: Д-р Кирил Николов живееше в къщата, където беше частното издателство "Салоон" на Веско Сариеви и беше баща на д-р Зашо Николов. Малко по-нагоре към Вегетарианския ресторант се намираше шивачницата, в която работеше като шивач най-успешният треньор на "Ботев" Пловдив- Георги Генов-Джогата. Това, което беше Вегетариански ресторант е собственост на бай Коста Карачлията, който е построил и къщата. Архитект е бил г-н Милков и първоначално е била ресторант, след това в моите детски години беше автомобилна школа на инж. Семерджиев и по-късно около 49-та година вече стана Вегетариански ресторант. В момента там живее семейството на един друг Коста, който купува от  Карачлията къщата някъде около 40-та година. Отсреща на ъгъла, работеше един възрастен човек, който зареждаше акумулатори и притежаваше електротехническа работилница. На "Гурко" живееха Ана и Тото Грудови, които бяха бежанци. Имаше и една бояджийница, която беше непосредствено между ъгловата сграда и Диспансера, който преди това е бил жилищна сграда на Тошо Спортиста. Отдолу беше ресторант "Чайка", който се държеше от двама братя - бай Кунчо и бай Павльо. Бай Кунчо впоследствие откри в "Тримонциум" тъй наречения Бумбарник. А онзи човек, който си пишел мемоарите, беше Лука Говедаров, юрист по образование и вестникар по призвание и беше главен редактор на вестник "Юг".  Неговият брат Георги Говедаров е бил зам.председател на Народното събрание и е водил парламентарна делегация през 1940 година в Москва. И естествено след 9-ти на Георги Говедаров не се гледаше с добро око и по всяка вероятност наистина може да са му задигнали това, което е пишел. Малко по-надолу живееше една колоритна личност, д-р Керкеняков - запален спортист и широко скроен човек. Следването му в Италия е траело точно 12 години. Бащата му е бил съдържател на "Съединена България", по-късно ресторант "Москва". На ул. "Отец Паисий" - след Вегетарианския ресторант, живееше таксиметровият шофьор Хачик. Той имаше две дъщери -Луиза и Поли и беше знаменосец на т.н. Шофьорска организация. Бяха трима братя. Единият беше часовникар - работеше в началото на "Отец Паисий" и се казваше Кеворк. Беше представител на т.н. Кулови часовници - така пишеше на табелата, тоест часовници за кули, които се поставят по учреждения, църкви и т.н. На ул. "Гурко", там, където беше бояджийницата, имаше и една ваксаджийница "Кула".

          Зрител /Иван/: Там, където живееше Хачик, беше калайджийницата на бай Иан Роснев - един от малкото останали живи опълченци. А пред къщата на Хачик,  стоеше винаги дебелият Роман - шивачът, който беше голям локомотивец. През 54-та година "Ботев" би "Локомотив" с 3:0 и Локото изпадна от групата, дори имаше случаи на скъсани членски карти и една от тези карти беше на този Роман. Тежеше около 150 килограма. Тази карта по-късно Джогата непрекъснато му я тикаше под носа. Това беше повод за едно постоянно задоволство от страна на привържениците на "Ботев".

         Зрител: На ул. "Гурко" до къщата на ЖП-то живееха двама братя балетисти - Петър и Владимир Парисови, както и един известен летец - Наумов.

         Зрител /Борис Луизов/: Не мога да си спомня дали споменахте, че на ул."Отец Паисий" освен д-р Кирил Николов живееше и един много добър интернист д-р Ташев, синът на който е проф. Ташев. До тяхната къща живееше и бай Митко, който беше шивач-шапкар и шиеше калимявките на свещениците. На следващия ъгъл, където сега е ел.станция беше къщата на сегашния професор Захари Захариев, който сега е шеф на неврологията при ВМИ- Пловдив.

 Запис и излъчване в началото на 2003 г. в ПОТВ
Запомнете Пловдив, номер 20-

 

 

 Тагове:   улица,   отец,


Гласувай:
0
01. анонимен - за ТТодоров и казаното
16.08.2008 19:04
спомените на хората не желая да коментирам.
впечатляват ме оценките им,а най вече увереността им.
например: "..Неговият брат Георги Говедаров е бил зам.председател на Народното събрание и е водил парламентарна делегация през 1940 година в Москва. И естествено след 9-ти на Георги Говедаров не се гледаше с добро око и по всяка вероятност наистина може да са му задигнали това, което е пишел."
цитирай
2. анонимен - за ТТодоров и казаното
16.08.2008 19:04
спомените на хората не желая да коментирам.
впечатляват ме оценките им,а най вече увереността им.
например: "..Неговият брат Георги Говедаров е бил зам.председател на Народното събрание и е водил парламентарна делегация през 1940 година в Москва. И естествено след 9-ти на Георги Говедаров не се гледаше с добро око и по всяка вероятност наистина може да са му задигнали това, което е пишел."
цитирай
3. анонимен - Д-р Георги Общински "БАДЕМА"
04.02.2011 23:44
... като "живееше над Тунела" не му е мястото на Отец Паисий. Повторно ще поправя доктора Атанасова, че майката на Бадема се казваше РАДКА, католичка и весела вдовичка, а не Дора; нито Дора беше котката му, а ПЕДРО. Грумогласно, още от Ламартин, бутайки велосипеда нагоре по тепето, Бадема като кресне: "ПЕДРО!!!" - настъпваше яснота.
цитирай
4. анонимен - FgfLUzYgysVPBXI
12.06.2011 19:05
No more s***. All posts of this qaluity from now on
цитирай
5. анонимен - AlzWuqPQicOAW
13.06.2011 10:28
Eo3KX5 <a href="http://vjdzzrdlnzin.com/">vjdzzrdlnzin</a>
цитирай
6. анонимен - ejxgfagFfwJm
13.06.2011 15:27
26G0kM , [url=http://jeahocgirwtm.com/]jeahocgirwtm[/url], [link=http://cqrsxgpnukpk.com/]cqrsxgpnukpk[/link], http://ebegaahfqhnv.com/
цитирай
7. анонимен - sQCbnhKHAnxJoo
14.06.2011 21:37
UiFnW3 <a href="http://pzjtdxlwnsxa.com/">pzjtdxlwnsxa</a>
цитирай
8. анонимен - tvwyBTdBn
16.06.2011 16:47
61grdA , [url=http://geghrvcglrns.com/]geghrvcglrns[/url], [link=http://bqjsrfwfoide.com/]bqjsrfwfoide[/link], http://xxamwzozrqdq.com/
цитирай
9. анонимен - kamagra online
18.01.2012 05:51
Hello, I think you have done a great job when witing this article. It is really amazing. buy kamagra jelly <a href=http://medsildenafil.com/>erectile disorder</a> kamagra gold
цитирай
10. анонимен - adult email chat free phone chat lines for adults
31.01.2012 08:59
Thank you for sharing great ideas with us. I would certainly like to read more on this topic. online flirting chat rooms <a href="http://stardustwebcams.com/blog/adult-live-chat-sites-the-secret-story-of-an-amazing-success/">adult live chat</a> free online flirting chat rooms
цитирай
11. анонимен - payday loans online 875 7969
18.10.2012 12:43
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19841>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#6844>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16093 payday loans online
цитирай
12. анонимен - buy generic viagra 967 12776
18.10.2012 17:59
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#8728>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#7789>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#18714 buy viagra
цитирай
13. анонимен - buy viagra online 490 9431
19.10.2012 03:30
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#15754>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#12353>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#18163 buy viagra online
цитирай
14. анонимен - levitra 40 mg 3621
20.10.2012 05:45
<a href=http://orderlevitrahere.com/#kyxve>cheap levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#xarwv >levitra 40 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#tcnnt cheap levitra online
цитирай
15. анонимен - qKixdsy useful page
20.10.2012 19:09
sJdkonLy <a href="http://tinyurl.com/8d52hqe">nike peyton manning jersey</a> aQglggBu http://tinyurl.com/9aqjc63
rTuhtlAr <a href="http://tinyurl.com/9q2zukc">nike jermichael finley jersey</a> qLcapdDv http://tinyurl.com/9q2zukc
eQuokpBq <a href="http://tinyurl.com/9xa6ryw">patrick peterson black cardinals jersey</a> kOydivJo http://tinyurl.com/8zh4ff8
lNawtwOc <a href="http://tinyurl.com/98khbg4">antonio brown jersey cheap</a> vYvvcfCy http://tinyurl.com/9hqqf7h
mShpqdRm <a href="http://tinyurl.com/8pqator">roger staubach throwback jersey</a> gHtabuRq http://tinyurl.com/8njr9kb
jRczomZv <a href="http://tinyurl.com/8eo8yn7">victor cruz womens jersey</a> aUvwobJf http://tinyurl.com/9nagjx8
sBmoloHl <a href="http://is.gd/Qz9r1L">torrey smith womens jersey</a> tFfwgkXm http://is.gd/Qz9r1L
lIpqgtQo <a href="http://tinyurl.com/936n228">cam newton panthers jersey</a> fCajhoRg http://tinyurl.com/936n228
wGojqvGw <a href="http://tinyurl.com/8slj3nf">nnamdi asomugha jerseys</a> pTjdgvIj http://tinyurl.com/9demdrj
hTqmuzNx <a href="http://tinyurl.com/94op3c8">wes welker nike jersey</a> vSutqoZr http://tinyurl.com/8s3evmb
цитирай
16. анонимен - buy cheap cialis 14276
20.10.2012 22:06
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#hbwcw>buy generic cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#ejjgi >cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#knfpw cheap generic cialis
цитирай
17. анонимен - fNzucom Recommended Site
21.10.2012 03:37
Pzlgnf <a href="http://newyorkgiantsjerseysshop.us/philadelphia-eagles-jerseys-c-5.html">tuck giants jersey</a> Bzieql http://newyorkgiantsjerseysshop.us/hakeem-nicks-jersey-c-6.html
Rlsoxp <a href="http://baltimoreravensjerseys-store.us/ray-lewis-jersey-c-1.html">ray lewis nike jersey</a> Ijppzl http://baltimoreravensjerseys-store.us/ray-lewis-jersey-c-1.html
Ealmdx <a href="http://greenbaypackersjerseysstores.us/charles-woodson-jersey-c-59.html">charles woodson jersey</a> Nbpqgs http://greenbaypackersjerseysstores.us/clay-matthews-jersey-c-60.html
Rodnvl <a href="http://tinyurl.com/aaronrodgersjerseys">clay matthews jersey nike</a> Vcjtiw http://tinyurl.com/aaronrodgersjerseys
Apxhsi <a href="http://detroitlionsjerseysstore.us/barry-sanders-jersey-c-1.html">barry sanders jersey</a> Narkqq http://detroitlionsjerseysstore.us/calvin-johnson-jersey-c-2.html
Xkigzu <a href="http://newyorkjetsjerseyshop.us/tim-tebow-jersey-c-28.html">tim tebow jersey</a> Pseuxn http://newyorkjetsjerseyshop.us/dustin-keller-jersey-c-11.html
Dkvydl <a href="http://tinyurl.com/8d8wzhl">jim mcmahon bears jersey</a> Nvqzar http://tinyurl.com/93dugjr
Hveafq <a href="http://tinyurl.com/8qqv47f">nick mangold jersey</a> Lpwcax http://tinyurl.com/8bub23k
Qlkius <a href="http://tinyurl.com/9gx3xpx">frank gore jersey</a> Tfpwdv http://cort.as/2dfq
Ddhddg <a href="http://www.animewired.net/clay-matthews-jersey-c-60.html">clay matthews packers jersey</a> Hdnpvm http://www.animewired.net/aaron-rodgers-jersey-c-56.html
цитирай
18. анонимен - viagra 200 mg 2623
21.10.2012 17:14
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#nfkjr>viagra 100 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#thjsm >viagra 100 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#xhfii generic viagra
цитирай
19. анонимен - 100mg kamagra 17305
21.10.2012 19:26
<a href=http://orderkamagranow.com/#yvdzn>cheapest kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#yrovm >kamagra usa</a> , http://orderkamagranow.com/#hovme buy kamagra
цитирай
20. анонимен - dyznhy Learn More
21.10.2012 22:16
kKprydPr <a href="http://gregangelo.com/">ugg boots</a> gOjfsiBc <a href="http://gregangelo.com/">ugg boots uk</a> vBszobFt <a href="http://gregangelo.com/">cheap ugg boots</a> qIyttsXc <a href="http://gregangelo.com/">ugg uk</a> iKyozxCl <a href="http://gregangelo.com/">uggs </a> dXgfpjJm http://gregangelo.com/
цитирай
21. анонимен - qrukrw Learn More Here
22.10.2012 03:42
Wrabgb <a href="http://uggsaleclearance-uk.co.uk/">uggs uk</a> Gowbtt http://tinyurl.com/8uak3mo
Ijchaz <a href="http://tinyurl.com/cxja93w">goedkope uggs</a> Sclxsx http://uggsnederlandbestellesnonline.info/
Olyulh <a href="http://uggsbootsdeutschlandssale.info/">ugg</a> Jbusoi http://bit.ly/PDIpvL
Gbyztp <a href="http://genuineuggsboots-sale.co.uk/">ugg boots sale</a> Pudztx http://genuineuggsboots-sale.co.uk/
Nikrxq <a href="http://uggsbootssalesukkclearance.info/">ugg boots uk</a> Opssvc http://tinyurl.com/8dggh4b
Umkyyz <a href="http://uggsbootseclearancesale.info/">ugg boots cheap</a> Lcmssq http://uggsbootseclearancesale.info/
Ftfzwr <a href="http://tinyurl.com/9kj825m">uk ugg boots sale</a> Cksjfz http://tinyurl.com/9kj825m
Bgvomc <a href="http://uggsbootssaleaukclearance.info/">cheap ugg boots uk sale</a> Oedslp http://uggsbootssaleaukclearance.info/
Hsmuns <a href="http://tinyurl.com/9vd9om9">ugg boots for cheap</a> Messjm http://cheapuggsforsale.us/
Ytvygt <a href="http://uggbootsoutlet-sale.us/">ugg boots outlet</a> Bfdfen http://uggbootsoutlet-sale.us/
цитирай
22. анонимен - gMbxlkx Learn More
24.10.2012 00:39
Riqcbx <a href="http://tinyurl.com/9d54toy">cheap uggs uk</a> Caebep <a href="http://tinyurl.com/9d54toy">cheap uggs</a> Fwjvmg <a href="http://tinyurl.com/9d54toy">cheap ugg boots</a> Uqtxhw http://tinyurl.com/9d54toy
Xqizca <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">ugg boots uk</a> Cpwmce <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">ugg boots uk sale</a> Uugtsk <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">ugg boots uk sale</a> Cqagpw http://tinyurl.com/8gbupgb
цитирай
23. анонимен - qWgbbvs Full Article
24.10.2012 02:21
Pzladx <a href="http://www.customnfljerseysproshop.com/">cheap custom nfl football jerseys</a> Vbzfow <a href="http://www.customnfljerseysproshop.com/">custom nfl jerseys</a> Iicymx <a href="http://www.customnfljerseysproshop.com/">custom nfl jerseys cheap</a> Ttduob http://www.customnfljerseysproshop.com/
цитирай
24. анонимен - generic cialis 432 17345
24.10.2012 03:34
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#12947>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#11032>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#5129 cialis online
цитирай
25. анонимен - payday loans 383 16542
24.10.2012 04:24
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#20001>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#16970>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#566 payday loans
цитирай
26. анонимен - wtirxu Going Here
24.10.2012 04:46
Paaoxd <a href="http://cheaptuggs.webeden.net/">cheap uggs sale</a> Ccpbzj <a href="http://cheaptuggs.webeden.net/">cheap ugg boots</a> Duqqnf <a href="http://cheaptuggs.webeden.net/">cheap uggs</a> Qoobpk http://cheaptuggs.webeden.net/
Jwqwwb <a href="http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/">cheap uggs uk</a> Pujlps <a href="http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/">cheap ugg boots</a> Zogouj <a href="http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/">cheap ugg boots</a> Ywynzf http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/
цитирай
27. анонимен - cheap viagra 18321
24.10.2012 05:40
<a href=http://viagrastorehere.com/#ghfjj>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#psurh >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#xxkbm buy viagra online
цитирай
28. анонимен - cCzoglz useful page
24.10.2012 10:56
Jdtzjo <a href="http://onlinejacketssale.webeden.net/">canada goose trillium parka</a> Wpcmac <a href="http://onlinejacketssale.webeden.net/">canada goose trillium parka</a> Atxsqi <a href="http://onlinejacketssale.webeden.net/">canada goose jakke</a> Lowodg http://onlinejacketssale.webeden.net/
Dndtnr <a href="http://onlinedownjacketsale.webeden.net/">canada goose jakker</a> Qeuvtw <a href="http://onlinedownjacketsale.webeden.net/">canada goose jakke</a> Pnplge <a href="http://onlinedownjacketsale.webeden.net/">canada goose</a> Bmousg http://onlinedownjacketsale.webeden.net/
цитирай
29. анонимен - rxmmgx This Site
24.10.2012 16:33
Nwrnjw <a href="http://trendybootsshopping.webeden.co.uk/">ugg sale uk boots</a> Ajxmrd <a href="http://trendybootsshopping.webeden.co.uk/">ugg sale uk boots</a> Rnolia <a href="http://trendybootsshopping.webeden.co.uk/">ugg sale</a> Pvmiqa http://trendybootsshopping.webeden.co.uk/
Fxsarc <a href="http://luxuryshoessale.webeden.net/">ugg italia</a> Ajeimy <a href="http://luxuryshoessale.webeden.net/">ugg</a> Zsiiga <a href="http://luxuryshoessale.webeden.net/">stivali ugg</a> Lwrbel http://luxuryshoessale.webeden.net/
цитирай
30. анонимен - kamagra online 1252
24.10.2012 19:48
<a href=http://kamagrastorehere.com/#akvpz>buy kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#hzfxy >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#catof generic kamagra
цитирай
31. анонимен - cheap generic levitra
24.10.2012 23:13
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#7692 - cheap levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5433>order levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#8395 online
цитирай
32. анонимен - vSrnpeg Get More Information
25.10.2012 03:17
Qkmoxh <a href="http://www.aujoe.com/">cheap customized nfl jerseys</a> Cbvmns <a href="http://www.aujoe.com/">cheap customized nfl jerseys</a> Tqbimw <a href="http://www.aujoe.com/">cheap customized nfl jerseys</a> Knqoii http://www.aujoe.com/
цитирай
33. анонимен - vRkidjo origin
25.10.2012 04:47
Butobi <a href="http://onlinejacketssale.webeden.net/">canada goose</a> Uhcctc <a href="http://onlinejacketssale.webeden.net/">canada goose jakke</a> Txepvf <a href="http://onlinejacketssale.webeden.net/">canada goose jakke</a> Hckvae http://onlinejacketssale.webeden.net/
Yaubjm <a href="http://cheapdownjacket.webeden.net/">canada goose jackets</a> Ewknpe <a href="http://cheapdownjacket.webeden.net/">canada goose coats</a> Udkhvz <a href="http://cheapdownjacket.webeden.net/">canada goose coats</a> Bqglre http://cheapdownjacket.webeden.net/
цитирай
34. анонимен - jPizngc Follow Here
25.10.2012 10:59
Afbspd <a href="http://cheapdownjacket.webeden.net/">canada goose outlet</a> Hvywos <a href="http://cheapdownjacket.webeden.net/">canada goose coats</a> Ysbton <a href="http://cheapdownjacket.webeden.net/">canada goose jacket</a> Mycsvt http://cheapdownjacket.webeden.net/
Cqcpmy <a href="http://discountjackets.webeden.net/">canada goose jacken</a> Ihwlbk <a href="http://discountjackets.webeden.net/">canada goose online shop</a> Vhhars <a href="http://discountjackets.webeden.net/">canada goose jacke</a> Kgghoe http://discountjackets.webeden.net/
Kmzcpv <a href="http://cheapjackets.webeden.net/">canada goose jacka</a> Vgjlqg <a href="http://cheapjackets.webeden.net/">canada goose</a> Yedwtf <a href="http://cheapjackets.webeden.net/">canada goose jackor</a> Cobvuv http://cheapjackets.webeden.net/
цитирай
35. анонимен - cheap cialis 7831
25.10.2012 13:02
<a href=http://cialisstorehere.com/#dskbk>cheap cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#yawoo >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#imxvx generic cialis
цитирай
36. анонимен - hUfqesi Check This Out
25.10.2012 13:52
Ivsayu <a href="http://tinyurl.com/9scnyft">uggs uk</a> Fcbkmy <a href="http://tinyurl.com/9scnyft">uggs uk</a> Ueeyjn <a href="http://tinyurl.com/9scnyft">uggs uk cheap</a> Yuzwpp http://tinyurl.com/9scnyft
Qlnala <a href="http://tinyurl.com/969q9h9">ugg sale</a> Ruirmi <a href="http://tinyurl.com/969q9h9">ugg boots clearance</a> Ybqgcm <a href="http://tinyurl.com/969q9h9">cheap uggs sale</a> Mhpwud http://tinyurl.com/969q9h9
Crtree <a href="http://tinyurl.com/9d54toy">cheap uggs uk</a> Pkdysg <a href="http://tinyurl.com/9d54toy">cheap ugg boots</a> Ubyytz <a href="http://tinyurl.com/9d54toy">cheap uggs uk</a> Nidclb http://tinyurl.com/9d54toy
цитирай
37. анонимен - cheap levitra 2265
26.10.2012 07:06
<a href=http://levitrastorehere.com/#dwkzf>generic levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#pzayb >levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#jfacc levitra online
цитирай
38. анонимен - generic cialis 697 1299
26.10.2012 14:29
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#15881>generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#1576>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#11838 buy cialis
цитирай
39. анонимен - kbaata Our Web
27.10.2012 03:38
Swnkai <a href="http://uggmuk.webeden.co.uk/">uggs uk</a> Xneohj <a href="http://uggmuk.webeden.co.uk/">uggs uk</a> Gfujwh <a href="http://uggmuk.webeden.co.uk/">uggs uk</a> Drcjbm http://uggmuk.webeden.co.uk/
Dcbijz <a href="http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/">cheap uggs uk</a> Jbifhw <a href="http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/">cheap uggs</a> Lspegr <a href="http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/">cheap uggs uk</a> Ojqkul http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/
Zifwda <a href="http://cheaptuggs.webeden.net/">cheap uggs</a> Bhlxto <a href="http://cheaptuggs.webeden.net/">ugg boots for cheap</a> Aifblq <a href="http://cheaptuggs.webeden.net/">cheap uggs</a> Dpbuyb http://cheaptuggs.webeden.net/
цитирай
40. анонимен - payday loans online 11422
27.10.2012 17:07
<a href=http://directlenderloanshere.com/#eayys>payday loans online</a> - <a href=http://directlenderloanshere.com/#xkleq >direct lender payday loans</a> , http://directlenderloanshere.com/#rvyeb direct lender payday loans
цитирай
41. анонимен - payday loans 19228
29.10.2012 05:04
<a href=http://fastcashloanshere.com/#bzghp>payday loans</a> - <a href=http://fastcashloanshere.com/#bqppd >payday loans</a> , http://fastcashloanshere.com/#smibz payday loans
цитирай
42. анонимен - cheap cialis 17816
30.10.2012 03:10
<a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#vwfzd>cialis online</a> - <a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#vibqf >generic cialis</a> , http://cheapgenericcialisnow.com/#qrqdk buy generic cialis
цитирай
43. анонимен - buy propecia 12544
30.10.2012 19:58
<a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#ghsja>buy propecia online</a> - <a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#fplaz >buy generic propecia</a> , http://cheapgenericpropecianow.com/#ovjqk order propecia
цитирай
44. анонимен - buy propecia 10904
02.11.2012 03:38
<a href=http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#mwvke>cheap propecia</a> - <a href=http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#hnngu >generic propecia</a> , http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#ksmvw buy propecia online
цитирай
45. анонимен - generic viagra 19758
02.11.2012 21:00
<a href=http://ordercheapgenericviagrahere.com/#bmdjf>buy viagra online</a> - <a href=http://ordercheapgenericviagrahere.com/#xqlsp >generic viagra</a> , http://ordercheapgenericviagrahere.com/#hidmn cheap viagra
цитирай
46. анонимен - cheap levitra 6969
03.11.2012 21:21
<a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#bgxoi>buy levitra</a> - <a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#ivdbm >cheap levitra</a> , http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#hzccs cheap levitra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 3nai
Категория: Регионални
Прочетен: 3764338
Постинги: 260
Коментари: 1299
Гласове: 868
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930