Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2008 20:36 - ЗА ПЛОВДИВСКИТЕ ЧЕШИТИ
Автор: 3nai Категория: Регионални   
Прочетен: 5844 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 23.01.2008 14:51


Досегашни предложения на зрители:

1.     Мильо – след боледуване като ученик получава известни психически отклонения. Съвременниците го описват в спомените си като хиперсексуален и с голям член. Не случайно статуята му на Главната е с ръка в джоба. Хората си го спомнят и като човек с добро сърце - често жертва на злобни закачки.

2.     Цариградски – екстравагантно облечена, с неизменен транзистор на гърдите, с той чисти градските плювалници с впечатляващо достойноство.

3.     бай Иван Карачомака – пловдивският барон Мюнхаузен. Фантастичните му разкази още се разказват и преразказват. Никой не може да каже със сигурност колко в тези разкази е истина и колко измислица. И дали зад всичко това не се крие един човек с разностранни изключителни дарби.

4.     арх.Чинков – един от малкото хора по света,лежали в затвора заради вицове. Освобождават го под натиск лично на генерал дьо Гол.

5.     бачо Анго – сладкодумец от Кючюк Париж.

6. Сашо Сладура -музикант, известен с хапливия си хумор - убит жестоко в комунистически лагер.

 

Ново предложение от д-р Васил Анастасов:

6. ДОКТОР ОБЩИНСКИ

Един спомен:

Много интересна личност беше  д-р Общински. Живееше горе, над Тунела. Един ден празнуваме у тях Трифон Зарезан. Естествено на двора. А там, на едни конци висяха закачени обелени яйца и парченца луканка. Двете му дъщери накипрени с престилки носят курбана, а отсреща на стената написано с големи букви: "Тук се пикае!".

 В диспансера на бюрото му винаги стоеше една котка на име Дора. Майка му се казваше Дора, жена му също беше Дора. Идва един ден при него някакъв циганин и иска бележка за отделна стая-като болен от туберкулоза, тъй като не му приемали молбата. Общински му я написва и след това хваща лапичката на котката, притиска я в тампона с мастилото, след което удря котешкия печат. После за благодарност оня му донесъл шише ракия, но той отсякъл: "Не на мен, на котката ще донесете една мишка, защото тя оправи работата". А когато котката умря, на 40-ия ден от смъртта й, жената на Общински беше направила курабийки под формата на мишки - в памет на любимката Дора.

 

ОЧАКВАМЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ИСТОРИИ

 

 

История от Е.Т. за архитект ЧИНКОВ.

Историята я разказваше  отец Ангел –свещеникът, който ме е кръщавал:

В края на 50-те години след края на вечерната служба отец Ангел вече си тръгвал, когато в църквата влязъл архитект Чинков. В ръцете си носел голямо радио с четири запалени срещи на четирите му края.

- Къде си помъкнал това радио? –попитал учуден отец Ангел.

- Да му четеш, отче – отговорил Чинков,- да му четеш за опрощение на греховете. Много лъже!

 
Чакаме още истории...




Гласувай:
1



1. анонимен - Д-р Георги Общински ="БАДЕМА"
02.02.2011 22:53
беше син на "веселата вдовичка" леля Радка, видна махленска католичка. Не се казваше Дора, да ме прощава д-р Анастасов: аз израстнах в съседния двор. Бутайки нагоре по тепето неизменния си ... велосипед (това - на върха на Джамбаз тепе!) още от Ламартин Бадема ще се провикне с мощния си баритон: ПЕДРО-О-О! Така се казваше неговия котарак, от куче по-верен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 3nai
Категория: Регионални
Прочетен: 5226917
Постинги: 456
Коментари: 1331
Гласове: 1117
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031