Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2017 19:45 - 88 годишна старогерманка осъдена на 6 месеца в затвора за отричането на холокоста ... Отново
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  88 годишна старогерманка осъдена на 6 месеца в затвора за отричането на холокоста ... Отново

17 октомври 2017 г. Карол Адл Новини , Свят 7

image

Една 88-годишна германска баба Урсула Хавърбек бе осъдена на шест месеца в затвора поради грешно мнение.

Берлинският съд установи, че Хавърбек, известен също като "нацистка баба", виновен за подбуждане към омраза, казва, че холокостът е художествена литература и няма газови камери в концентрационния лагер в Аушвиц.

Въпреки няколкото предишни присъди, Хавърбек все още не е прекарал в затвора.

RT съобщава: Haverbeck, пословично известен с пламенна дение на масовите убийства на евреи по време на Холокоста, получи още една присъда, този път за предявяване на иск по време на събитие в Берлин през януари миналата година, че Холокоста не се случи и никой не е бил обгазен в скандален лагера на смъртта в Аушвиц, който от 1940 до 1945 г. е живял 1,1 милиона души, предимно евреи.

Хавърбек, която се призна за невинна, твърди, че цитира от книга, когато говори на събитието. Въпреки това, при изучаване на половин минута материал, съдът реши, че "тя е собствената си реч" и я открила за виновна. Аргументът на адвоката й, че нейното преследване нарушава правото на свободно слово на Хавърбек, не е дал точки със съдията. Освен това, докато е в процес на обвинение, обвиняемият повтори изявлението, съобщава Der Spiegel.

Автор на неонацистки списания, Хавърбек никога не е събуждал думи в изразяването на нейните по-противоречиви вярвания, независимо от последствията.

Следващия месец тя ще бъде обвинена в подобни дела в град Детмолд, където обжалва осеммесечната присъда, която съдът й връчи на миналия септември. Оплакванията се въртяха около писмото й до кмет на Детмолд, в което настояваше, че Аушвиц е обикновен лагер на труда. Писмото беше насрочено за процеса на бившия служител на SS в лагера на смъртта в Аушвиц, Райнхолд Ханинг, който се опитал в Детмолд. Съдът в крайна сметка осъди Ханинг на пет години зад баровете "за аксесоар за убийство в 170 000 случая".

През август Haverbeck загуби жалба в окръжния съд във Verden в Долна Саксония, която увеличи затвора от 10 месеца на две години, без да бъде освободен от заповед. Съдът установи, че е виновен, че подбужда към отричане на Холокоста.

Според германския закон подбуждането към омраза не само насърчава омраза или насилие към определена група хора, но също така одобрява, отрича или омаловажава нацистки престъпления. Онези, които са признати за виновни от съда, са изправени пред пет години затвор. Въпреки това, Хавърбек все още не е служил в затвора, тъй като решенията по делата й все още са висящи.

Хавърбек също получи две глоби и условна присъда за раздразнение.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39900839
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930