Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2018 14:53 - За чумата по свинете, за заразните болести, и изобщо, има ли ветеринар тъдява, или поне негов роднина, приятел?
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 2595 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Колеги, прочетох току - що мнението на президента Радев, който задава въпроси в общественото пространство, взети от днес.бг като мото на тоз страшен проблем, пореден за животинското царство у нас през настоящата година: "Защо не бяха предприети превантинви мерки: налагане на карантина, наблюдение? Защо се пренебрегва ваксинирането? За пореден път се поставя въпросът за надежността на оградата по границата.(?? - бел. моя)". Признавам си, колеги, че не следих тази тема, тъй като без снимката на възрастната жена с нейните кози, която стана част от историята на този многогодишен проблем у нас, виден и от речта на президента, той изобщо нямаше да е проблем. Кой, как, защо избива животни - дали е ветеринар, или е някой луд, за жалост, няма задействащи се очевидно механизми, които да определят точно - въпреки, че закони има (да, ама медиите следят какво става, а не законите, за да ни осведомяват - то затова се иска труд, колеги журналисти, не може само фоторепортерите да се трудят; тия закони трябва и да се коментират, в подробности, в общественото пространство, да се припомнят подобни случаи - с предистория и със следистория, па трябва и да се организира, както казва Босия, кръгла маса, да се погледнем в очите там, и да се запитаме, кой го мързи, и кой не, и пр. )))). 
Дам, а президента, пита публично "Защо", ама и той не знае, може би, кого пита. Ако пита нас, то ний не можем да му отговорим, защо няма ваксинации, защото можем само да предполагаме - кой, как и защо не си е свършил работата. 
Ако пита правителствените агенции, които са независими от него, би трябвало да включи във въпроса повече конкретика, и нещо лично. Иначе - не се брои. Все едно, ние сме питали, ама с неговата вратовръзка)))
Ако пита правителството, вече всичко трябва да бъде в първо лице, и с много доказателствен и снимков материал. Тогава вече ще стане политика, такова, криза, интересно, хвърчане на отговорни лица, от местосъстоянието на случващото се, до жълтите павета на  София и обратно, уха, екшън, брей)). Пък сега - мирова скръб. 
Е, само дето на хората започна да им писва да гледат умрели животни по телевизията, може би. То не сме всички нито експерти, нито престъпници, да ме прощавате, има и добри и състрадателни хора сред нас, и те не са малко. 
Лошото при президента е, че той, не може да пита безлично, колеги. Ако пита безлично, обижда нас, разузнавачите, обижда и колегите от полицията, които стояха между животните и ветеринарите, и техните стопани,  обижда и ветеринарите, които трепят животните в селата, защото никой не е ваксинирал, не е провел превантивни мероприятия и какво беше още там, а пък сега от нас зависи, да не стане епидемия. 
Не зная дали, в този скандал, някой реално и публично потърси мнението не на шефове на държавни агенции, а на хората, които унищожаваха животните в селата в Странджа. Или поне на някой техен роднина - те си казват тия истини, на роднините, аз го зная, от разговори с ветеринари. Та да узнаем, за Бога, колеги журналисти, не само под сурдинка, и не само вашите шефове, какво е положението с чумата по свинете в България? Как се разпространява това нещо, какви са последиците върху човек, ял такова месо, ще се отрази ли на месото в търговската мрежа, да ядем ли свинско? То е ясно, че няма да е нещо, което ще причини повече от 20 смъртни случая,  образно казано, да речем, (аз отказвам, да седна да видя в интернет какво е това "чума по свинете", освен заради ината ми, и защото вчера рових за болести, пренасяни от кърлежи, и се оказа, че само по кучетата, има четири, най-разпространени, и това не беше лаймска болест, колеги, изобщо, има епидемия от едно от тях в кв. "Люлин" в гр. София, кучета измират масово, това го е казал ветеринар; кой знае кой щам на чумата е))) ама все пак, не се знае кои ще са тия двайсет, преди да се включат от Националния център по заразните болести, и от "Пирогов", и от УМБАЛ, гр. Пловдив, Плевен и където могат, и накрай, след цялото тичане, някой пак, да им каже на докторите и на полицаите - "Защо, бе????")))))
Един поздрав, все пак нещо четох, че чумата по свинете, поне познатата до момента, не ходи по хората. 
Поздравът. 








Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651298
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031