Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2020 19:43 - Дошло е време да изясним и осъзнаем една Истина!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2321 Коментари: 17 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Тази простичка Истина е, че Истинският Българин добре познава и осъзнава силата на своя Дух, Разум, Съзнание, Воля и Вяра, заложени от Бога в него, за да изпълни хуманната просветителската мисия, за която е призван!
            Осъзнавайки мисията си, той преминава успешно през всякакви  житейски изпитания и предизвикателства, без да се пречупи и омаскари, благодарение на дарените му от Бога и утвърдени от Живота качества на Духа, Разума, Съзнанието, Волята и Вярата.
            С ясно съзнание за вътрешната си сила, Истинският Българин уважава себе си и другите, като следва неотклонно избрания от него път, което му пречи да бъде чуждофил или чуждофоб!
            Истинският Българин е честен, почтен, интелигентен, мъдър, съзидателен, човечен, добронамерен и добротворен. Той е смирен, но се прекланя единствено пред Бога, а с всички останали се държи като с равни.
             Това в общи линии е Истинският Българин и всеки, който притежава и развива в себе си тези качества, е Истински Българин.
             Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски, Стефан Стамболов, Петър Дънов.., са само малка част от Светлия Ореол на България, пред който винаги свеждам смирено глава, защото те, както и всички достойни пред Бога и пред Живота с благородните си мисли и дела  Истински Българи през цялата хилядолетна история на народа ни, заслужават това!
                                                                                 С почит: Огнян Узунов



Гласувай:
22


Вълнообразно


1. ivoki - Без Петър Дънов !!!! Отречен от ...
15.02.2020 19:55
Без Петър Дънов !!!!
Отречен от Православието
цитирай
2. eva666 - сложна дилема, която..не умеете да разтълкувате..
15.02.2020 20:04
ivoki написа:
Без Петър Дънов !!!!
Отречен от Православието



около 6г и 6 месеца ви чета внимателно..
Христ.религия..е Политика..а, Църквата- репресивен ( държавен) придатък..
не е това "религията" на истинският Българин.

Благодаря за краткото послание, бат Ого!
дерзайте, и горе Главите,братя Българи, БогУмили..
с уважение и любов,Юлия
цитирай
3. getmans1 - Поздравления Бат Ого, хубаво си ...
15.02.2020 21:13
Поздравления Бат Ого, хубаво си написал но за съжаление разделението е факт, разнопосочно и в различни равнини се простира, примерът е вече наличен.

Не искам да възбуждам спор и макар, че се смятам за вярващ но този път ще подкрепя атеистката Юлия защото възниква основателния въпрос, как да определим добрият българин при толкова много рамки.
Добра вечер, Бат Ого.
цитирай
4. wonder - http://wonder.blog.bg/izkustvo/2012/07/10/bylgarite-misliteli-syzidateli-otkrivateli.977551
15.02.2020 22:09
Прекрасно казано!
Иска ми се да добавя още истински Българи: светците Иван Рилски, Климент Охридски, Наум Преславски, Теодосий Търновски, патриарх Евтимий, Паисий Хилендарски, Софроний Влачански, всички български ханове и царе, особено родените Дуло, Княз Боян Енравота, Петко войвода, Хаджи Христо Българина, Райна княгиня, Атанас Буров, Хаджи Димитър, Бенковски, Петър Берон, Евлоги и Христо Георгиеви, отец Матей Преображенски - Миткалото и мн.мн. други... част от тях горе в линка.
цитирай
5. zaw12929 - Поздрави за откровеността!
16.02.2020 10:00
Гювеч без мярка: да се смесват ТИКВИ с Маймуни е ГРЕШКА, а да се противопоставя религия на българските борци за свобода е неуместно. Всеки има място и право!
Кажете си че сте атеист- никой НЕ ВИ ПРЕЧИ но и вярващите имат право.
цитирай
6. batogo - !!!:))) Здравей, Ивоки!
16.02.2020 10:19
Ако Мировият Духовен Учител Петър Дънов е отречен от православието, това означава, че православието е просто едно кривославие, защото Учителят Дънов проповядва Чистото Христово Учение и Ценностите на Христовото Съзнание! :)
цитирай
7. batogo - !!!:))) Благодаря ти за дълбокото осъзнаване и разбирането на посланието ми, Юлия!
16.02.2020 10:24
Благодаря ти и за точния отговор, който си дала на църковния представител Ивоки!
Чест и почитания!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Гетманс!
16.02.2020 10:56
Разделението винаги е съществувало, както и биполярността, която е основен Вселенски Принцип, стимулиращ Развитието. Разделението е породено от различното ниво на Съзнание и Осъзнаване, което поражда и различни последствия за различните нива.
Примитивното съзнание страда от собствената си агресия, а Одухотвореното Съзнание се радва на Божията Щедрост, Любов, Светлина и Истина.
Всичко това прави Живота простичка игра с простички правила, която обаче се оказва непосилна за изпростели хора с примитивно съзнание.
Примитивните хора са като животните - движат се от първични инстинкти, имат ум, хитрост, жестокост, ярост, агресивност, физическа сила, но Разумът и Съзнанието им са замъглени и подчинени на първичните инстинкти. Това ги кара да причиняват страдания и, съответно, да понасят страдания, защото според Вселенския Закон за Причините и Последствията, каквото причиняваш, се връща върху теб засилено, за да ти помогне да осъзнаеш, какво си причинил.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
9. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Wonder!
16.02.2020 11:05
Благодаря ти, че си посочила още много диаманти в Българския Духовен Ореол! Имената на всички Български Светила са неизброими и точно това ни прави Достоен народ.
цитирай
10. lexparsy - Отново съм възхитен от будното ти послание Огнян!
16.02.2020 11:24
Ще огранича коментара си само в това, че е дошло време и повече хора като тебе да бъдат Чувани!
А с чувство за хумор цитирах постинга ти във "Виц на вечерта" на Младен ( missana), с пожелание за бъдно денуване на праБългарщината!
Лекс
цитирай
11. batogo - !!!:))) Благодаря ти за оценката на откровенността ми, Zaw12929!
16.02.2020 11:33
Не знам къде видя противопоставяне?!?! За да бъда докрай откровен, ще те посъветвам да прочетеш внимателно написаното от мен, преди да ми лепиш етикета "атеист".
За да оправиш бъркотията в ума си, опитай се да осъзнаеш, че човекът е образ и подобие на Бога, както е казано в Светото Писание, защото в него Бог е вложил Своя Дух, за да помага той в осъществяването на Божият Промисъл на Земята.
Онзи, който вярва в Божият Промисъл и дава всичко от себе си, за да се осъществява Божият Промисъл на Земята на практика, няма как да е атеист. Чистата Вяра в Бога и в Божият Промисъл е Истина, а религията често е догма и средство за манипулация!
Религията, особено когато е ръководена и проповядвана от бивши тайни ченгета, както е в Русия, е утопия и манипулация на примитивното съзнание, за да бъде употребено то за непочтени, нечестиви и бездуховни цели...:)
цитирай
12. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Лекс!
16.02.2020 12:15
За добрите думи и за доброто чувство за хумор, което много ценя -:)
Весел и слънчев ден!
цитирай
13. emi1ts - Да,
17.02.2020 10:57
много важни и ценни качества!Напълно споделям и съм съгласна ,че когато човек ги е достигнал и развил в себе си е високо осъзнат и ценен за градивността и развитието на цялото обществото към по добро!Поздрави Огнян!Хубав ден и успешна нова седмица!
цитирай
14. katan - Поздравления за постинга, Оги!
17.02.2020 11:11
България е надарена с много, много достойни Българи - Българи с ореол!
България наистина е държава на духа.
Не трябва да се примиряваме със сегашното положение. Трябва да сме горди последователи на всички изброени от теб и Дела славни и свети Българи.
Има много светли и духовни хора и днес в България.
Нека бъдем повече и да не се срамим, че сме Българи!
цитирай
15. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Еми1!
17.02.2020 13:28
Благодаря ти за стойностното мнение, за добрите думи, и за подкрепата.
Нека са светли и радостни дните ти!
цитирай
16. batogo - !!!:))) Благодаря ти за точните, истинни думи, Кате!
17.02.2020 13:54
Постепенното осъзнаване на все повече българи и възникналия стремеж към възстановяването на основните духовни и моралните ценности в живота ни, които са ни съхранили във времето и в житейския ни път като народ, са дали вече началото на изгрева и въздигането на нацията и на държавата ни.
Но винаги е добре да сме будни и да помним, че силата на Духа е в Любовта, Светлината, Истината, Мъдростта, Волята и Вярата ни, за да преодоляваме изкушенията и да добро-творим. Защото само така ще можем да постигнем желаното от всички ни благоденствие.
цитирай
17. get - - Поздравления за написаното !
18.02.2020 11:34
И да си припомним написано пак от българи - но и забравено ... или нарочно останало скрито за нас - от покварителите ни ?

"Ако ме попита некой школски человек: Си ли болгарин?
Аз полноответствам: Болгарин сам.
Че не е честно на моето славяно-болгарство да творам зло и лукавство.
Правий болгарин не лаже, не завидуе, не денгубуе, не лицемерствуе, не блудуе, за печена кокошка верата не разменуе. Болгарин е производан от Бог* (...)

Поистине, нема по-величествено от болгарин... Должни сме да ся жертвуваме за бракята наши пресладки болгари!

Болгарин е любител всякое добро, болгарин е срамота да се отрицава от свойат род и язик — той болгарин, който родо свой си хули, името му е ни ден, ни нощ."

цитати от мисли: "Що е бългърин" на възрожденеца даскал Йордан Хаджиконстантинов - "Джинот"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1775481
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41525
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031